Gatesmart, boksmart, strømsmart : Dette må du vite om strømstøtten

I en tid preget av høye strømpriser, er det viktig å være informert om tilgjengelige støtteordninger og hvordan du kan spare penger med smart forbruk – både med tradisjonelle sparemetoder og bruk av nyere smartteknologi.

Strømstøtten

Strømprisene har skutt i været de siste årene, og strømstøtten har kommet mange av oss til gode. Det er lurt å ha en idé om hva dette betyr for deg og lommeboken din.

Bli Strømsmart med Agva.

Regjeringen har siden september 2022 gitt strømstøtte på 90 % for priser over 70 øre + mva. Støtten gis til private husholdninger og gjelder kun for primærboliger, med en grense på 5.000 kWt per måned. 

Den nåværende ordningen fortsetter neste år, men det er foreslått en justering: Fra 2024 kan støtten bli gitt for priser over 73 øre per kWh eks mva. Det betyr at hvis prisen i visse timer overskrider 73 øre per kWh eks mva, dekker strømstøtten 90 % av kostnaden over dette beløpet.

Husk at strømstøtten kommer som fradrag i nettleien, ikke i det du betaler til strømselskapet. Vi anbefaler derfor å følge med på nettleiefakturaen din fra måned til måned, og se hvor mye du sparer på strømstøtten.

Den enkleste måten å spare penger på strømmen er å bytte strømleverandør. For nye kunder anbefaler vi avtalen Agva Spot – Kampanje. Du trenger kun å sende inn telefonnummeret ditt for å komme i gang.

Bestill Agva Spot – Kampanje: Den beste avtalen for nye kunder

 • Timespot og garantert fast avslag på -8 øre/kWt den første måneden
 • Etterskuddsvis fakturering. Papirfaktura kr 59,- 
 • Ingen binding eller månedsavgift
 • Forutsetter godkjent kredittvurdering
 • Max estimert årsforbruk 75 000 kWt
 • Ved høyere estimert årsforbruk gjelder betingelser for Agva Spotpris fra start.
 • Vilkår: Gjelder kun kunder uten aktive kundeforhold hos Agva Kraft de siste 12 månedene.

Etter kampanjen fortsetter du med vår populære strømavtale Agva Spotpris:

 • Timespot med påslag på 14,9 øre/kWt
 • Månedsgebyr 49,-
 • Papirfaktura kr 59,-
 • Etterskuddsvis fakturering
 • Ingen binding

Du kan sammenligne strømavtaler på Forbrukerrådets strømprisportal, strompris.no

Strømsparetips fra Agva og WWF:

Vi bryr oss om miljøet, og vi bryr oss om deg som forbruker. Derfor har vi samarbeidet med WWF for å gi deg tips til hvordan du kan spare strøm. 

Legg grunnlaget for strømsparing i boligen

 • Tetningslister: Sjekk dører og vinduer. Installer nye eller bytt ut gamle tetningslister for å unngå trekk og holde varmen inne.
 • Belysning: Gå over til energieffektiv belysning med LED.
 • Hvitevarer: Velg de energieffektive alternativene når du kjøper nye hvitevarer. Og husk å bruke dem når de er fullt lastet for maksimal effektivitet.
 • Etterisolering: Etterisolering av loftet er en god måte å bevare varmen i boligen, og god isolering kan gjøre stor forskjell i energiforbruk.
 • Borettslag: Å jobbe sammen for energisparing kan redusere felleskostnadene betraktelig. For deg som bor i borettslag, er det verdt å vite at Enova tilbyr støtte til tiltak som kan kutte på strømbruken.

Agva Spot – Kampanje: Bestill på minutter, ingen binding eller månedsavgift

*Vilkår gjelder

Smart strømbruk i hverdagen

Visste du at rundt to tredjedeler av strømforbruket i en gjennomsnittlig norsk bolig går til oppvarming av hus og vann? Her er noen smarte tips for å spare strøm i hverdagen:

 • Smarthjem-løsninger: Med smarthjem-teknologi kan du automatisere funksjoner som lysstyring, temperaturkontroll og bruk av hvitevarer. 
 • Oppvarming: Du kan spare opptil hele 5 % på oppvarmingskostnader, kun ved å redusere temperaturen inne med 1 grad. Hold også dører lukket og senk temperaturen i rom som ikke er i bruk.
 • Riktig lufting: Kort og effektiv lufting er nøkkelen, spesielt i de kalde månedene.
 • Belysning: Det gode, gamle sparetipset: Husk å skru av lyset i rom du ikke bruker.

Tilskudd og rådgivning:

Sjekk tilgjengelige tilskuddsordninger med kommunen din. Du kan også søke hos Enova om tilskudd for tiltak som varmepumper eller etterisolering av boligen din. 

Visste du at du også kan få støtte fra Enova til å leie inn en energirådgiver for din bolig? I en tid med høye strømpriser, er det ekstra viktig å gjøre tiltak som reduserer strømforbruket og kostnadene. 

Og husk – den grønneste energien er den du ikke bruker.

Strømsmart med Agva

Agva Kraft er en utfordrer på markedet med konkurransedyktige priser. Vi er plassert i toppen på Forbrukerrådets strømprisportal, strompris.no.

Spar 8 øre per kWt den første måneden med Agva Spot – Kampanje

*Vilkår gjelder

Få kontroll på strømforbruket

Som kunde i Agva får du tilgang til appen vår Agva True Energy. Appen gir deg oversikt over strømprisen time for time, 24 timer i forveien, og viser også strømmens klimaavtrykk.

Den gjør det også enkelt å automatisere energiforbruket og bruke strøm når det er billigst og mest miljøvennlig.

SmartHome-funksjoner i appen 

Med SmartHome-funksjonene i True Energy-appen får du automatisere og overvåke strømforbruket ditt direkte fra telefonen. Resultatet er lavere utgifter og mer klimavennlig strømforbruk i hjemmet. Du styrer selv hvordan og når du vil bruke strøm.

Du kan stille inn energisultne enheter som vask og oppvaskmaskin til å kjøre på tider som er best for miljøet og lommeboken. Du kan også skru av varmepumpen midlertidig, senke temperaturen i kjøleskapet og mye mer. Bonus for elbil-eiere: Med smartlading kan du kutte lade kostnadene med opptil 25 %.

Om Agva

Agva er strømbransjens fremste utfordrer i markedet for salg av strøm til private husholdninger, og tilbyr strøm til konkurransedyktig pris. Det skal være enkelt, miljøvennlig og billig å være kunde hos Agva. Vi er et heldigitalt strømselskap og tilbyr noen av markedets beste og rimeligste strømavtaler.