Faktura fra Agva Kraft

Vi har her samlet en del informasjon som er vanlig når kunder har spørsmål om faktura til Agva Kraft. Du kan også kontakte Agva Kundeservice  om fakturaspørsmål.

Hos Agva Kraft kan du velge mellom ulike betalingsløsninger, tilpasset både personlig behov og våre produkter. Her har vi samlet sammen nyttig informasjon, slik at du lettere kan velge en Agva faktura som passer deg:

Hvilken faktura skal jeg velge?

Hos Agva Kraft kan du i utgangspunktet velge mellom følgende typer faktura:

  • Tradisjonell papirfaktura
  • Faktura på epost
  • eFaktura

Agva faktura på papir

Den tradisjonelle måten å få tilsendt faktura på er gjennom brevpost. Faktura på papir kommer imidlertid med en del kostnader, både for oss som strømleverandør og for miljøet, som går til unødvendig papirbruk og transport. Derfor stiller noen av kampanjeproduktene våre krav om elektronisk fakturering eller tar et miljøgebyr for papirfakturering. Vi i Agva Kraft anbefaler derfor at du velger elektronisk faktura, enten gjennom epost eller som eFaktura.

Agva faktura på epost

Dersom du ønsker å gå for elektronisk fakturering kan du blant annet velge faktura på epost. Med epostfaktura fra Agva Kraft får du fakturaen sendt på mail og slipper unødvendig brevpost. Husk at denne ikke er koblet til nettbanken din, og må legges inn manuelt for betaling.

Agva eFaktura

Dette er vår enkleste fakturahåndtering. Med eFaktura sendes fakturaen direkte til nettbanken. For å gjennomføre betalingen må du logge deg inn i nettbanken og godkjenne fakturaen. Eventuelt kan du kombinere eFaktura med avtalegiro. Denne tegner du enkelt i nettbanken din, så slipper du å godkjenne eFakturaen hver måned.

Forskudds- eller etterskuddsbetaling?

Avhengig av hvilket produkt du velger, vil du enten bli belastet forskudds- eller etterskuddsvis:

Etterskuddsfakturering

Med en etterskuddsfakturering betaler du for strømmen for den perioden du har brukt. Normalt betyr dette at betalingen baserer seg på avleste data fra nettleverandøren din. I noen tilfeller kan du også faktureres etter stipulerte verdier fra nettleverandøren, som korrigeres ved en senere avlesning.

Forskuddsfakturering

Noen av produktene leveres også med forskuddsbetaling. Dette var lenge den vanligste måten å fakturere strømforbruket på. Her blir prisen basert på tidligere verdier og forventninger om pris og beløpet korrigeres når det faktiske forbruket er avlest. Det vil si at dersom du har betalt for mye på forrige regning, vil dette trekkes fra neste regning. Betaler du for lite blir restbeløpet etterfakturert.

Alle korrigeringer gjøres fortløpende i kundeforholdet, i motsetning til tidligere da det var vanlig med en årlig avregning fra kraftleverandøren.

Lurer du på hvilken betalingsløsning som passer deg best, er du alltid velkommen til å ta kontakt med Agva Kraft Kundeservice.